Πέτρινο Ρόδο Καρπενησι Ξενοδοχεια Καρπενησι Ξενωνες Καρπενησι Διαμονή Ευρυτανια Αγιος Νικολαος Καρπενησι Καρπενήσι Ξενοδοχεία Ξενώνες Διαμονη Ξενοδοχειο Καρπενησιου Ευρυτανία Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου


 
Πέτρινο Ρόδο, Καρπενησι Ξενοδοχεια, Καρπενησι Ξενωνες, Καρπενησι Διαμονή, Ευρυτανια, Αγιος Νικολαος Καρπενησι, Καρπενήσι Ξενοδοχεία, Καρπενήσι Ξενώνες, Καρπενησι Διαμονη, Καρπενήσι Διαμονή, Καρπενησι Ξενοδοχειο, Καρπενησι Hotels, Αγιος Νικολαος Καρπενησιου, Ευρυτανια Διαμονη, Ευρυτανια Ξενοδοχεια, Ευρυτανια Ξενωνες, Ευρυτανια Δωματια, Ευρυτανία, Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου
» English
Τοποθεσία Άγιος Νικόλαος
 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Δήμου Καρπενησίου είναι ο Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πνιγμένος στα έλατα και στις καστανιές, έχει από τους μεγαλύτερους αριθμούς ημερών χιονιού σε όλη την Ευρυτανία και φημίζεται για την πλούσια παραγωγή σε κάστανα και τα εξαιρετικά φασόλια του.
Αξίζει να επισκεφτείτε την τοποθεσία φυσικής ομορφιάς, κοντά στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής ενώ στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε τον Άγιο Νικόλαο εκ Βουνένης που χρονολογείται από το 1887.

Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ/ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφτείτε:
- το φημισμένο κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων Καρπενησίου που υποδέχεται καθημερινά ομάδες για προετοιμασία αγώνων.
- το Μουσείο Καρπενησίου που είναι αφιερωμένο στους Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Τσάτσο όπου εκτίθενται προσωπικά τους αντικείμενα και σπάνιοι χάρτες από την οικογένεια Τσάτσου.
- το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου το οποίο  βρίσκεται 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, σε υψόμετρο 1.840 μέτρων στο όρος Βελούχι.
- τη λίμνη Κρεμαστών που είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα και σχηματίστηκε το 1969, ύστερα από την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών.
- την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας που βρίσκεται 31χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου και οφείλει το όνομά της στη θαυματουργό Εικόνα της "Κυράς της Ρούμελης" της Παναγίας Προυσιώτισσας. Γιορτάζει στις 23 Αυγούστου.

Πέτρινο Ρόδο
Παραδοσιακός Ξενώνας στο Καρπενήσι
Άγιος Νικόλαος, Καρπενήσι
Τηλ: 2237023428 Φαξ: 2237023586
Κιν: 6979412508
 • Agios Nikolaos1
 • Agios Nikolaos2
 • Agios Nikolaos3
 • Agios Nikolaos5
 • Agios Nikolaos7
 • Agios Nikolaos8
 • Agios Nikolaos9
 • LIMNI-KREMASTON
 • PANTA-VRECHEI
 • PROUSIOTISSA
 • XIONODROMIKOKENTRO-KARPENISIOY

- το Φαράγγι Πάνταβρέχει που είναι μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρυτανίας, που καταλήγει σε μία περιοχή όπου κυριολεκτικά πάντα βρέχει. Δεν είναι ακριβώς φαράγγι αλλά το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα Όρη Καλιακούδα και Πλατανάκι.
- το Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς που βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσός στη γέφυρα της Καστανιάς. Είναι ένα σχετικά εύκολο και σύντομο φαράγγι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Αυγούστου πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως οι γιορτές του δάσους και της λαϊκής παράδοσης καθώς και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Αλλά και τον Χειμώνα δεν λείπουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, εκδηλώσεις της γιορτής της φασολάδας καθώς και οι υπαίθριες εκδηλώσεις αναβίωσης τοπικών και άλλων εθίμων.

Homepage